Se golf på Tv eller Live

Titta hit om du är intresserad av golf! Det spelar ingen roll om du föredrar att endast betrakta sporten eller är aktiv själv, för på TV kan du nämligen ta del av de mest kända tävlingarna och turneringarna. Vill du göra din upplevelse ännu mer intressant finns det dessutom möjlighet till livebetting och annan satsning på flera kända onlinecasinon och sportbarer runtom i landet. Du kan också välja att titta på en golftävling live, vilket kan vara fördelaktigt då du verkligen får se hur sporten går till på nära håll, samtidigt som du får uppleva en rysligt spännande atmosfär bland människor som delar ditt intresse. Bra eller hur?

Golftävlingar och turneringar

Det finns flera välkända golfturneringar, både i Sverige och internationellt. De mest framgångsrika tävlingarna i världen kallas dock för ”The Majors” och består av fyra prestigefyllda turneringar, där det finns en variant för damer och en för herrar. Flera kända golfare har deltagit i tävlingarna genom tiderna, där Tiger Woods, Annika Sörenstam och Jack Nicklaus bara är några exempel. Damernas fyra tävlingar består av Kraft Nabisco Championship, LPGA Championship, Women’s British Open och U.S. Women’s Open, medan herrarnas fyra tävlingar istället heter The Open Championship, PGA Championship, U.S. Open och The Masters Tournament.

Något som gör The Majors unikt i sportvärlden är att turneringen inte hålls i vinstdrivande syfte. Golfeliten spelar istället på grund av fördelarna för den personliga karriären, vilket beror på att vinster i The Majors resulterar i förturer till andra turneringar. Det är med andra ord ett sätt för golfproffs att försäkra sig om en plats i golfens osäkra bransch, vilket gör turneringen extra intressant för åskådarna.

Fördelar med att se en golfturnering live

En av de främsta anledningarna till att titta på golf live är att det är ett enkelt och effektivt sätt att komma i kontakt med andra golfintresserade. På så sätt kan du hitta nya vänner och bekanta med samma intresse som du själv. Stämningen på plats är också helt annorlunda i jämförelse med att titta på en tävling hemifrån soffan. Ytterligare en anledning till att välja att åka och kolla på en turnering är att du får se dina idoler på nära håll, samtidigt som du får större förståelse för hur sporten faktiskt går till. Slutligen lär du dig mer om utrustningen som används.