En nybörjarguide till golf

Golf är en riktigt trevlig sport att utöva – du är ute i naturen, du kan samtidigt umgås med vänner och det är något som utmanar dig och dina kunskaper. Funderar du på att börja spela men vet inte riktigt vad man ska tänka på? Då ska du fortsätta läsa denna artikel. Här har vi satt ihop en grundlig guide till vad du som nybörjare ska tänka på när det kommer till golf.

Klubbor

Ett bra första steg är att inhandla bra klubbor, detta är såklart en viktig grundpelare för att du ska kunna spela. Det finns många butiker som säljer klubbor från olika märken och där du kan få hjälp med vad du ska tänka på. Vissa är bättre att putta med medan andra är bättre för långa slag. Du måste också se till att skaffa dig ett grönt kort för att få spela, just grönt kort kan du läsa mer om i vår guide.

Handicap

I golf kan man som nybörjare även spela mot de som är betydligt bättre, vilket är ovanligt om man tittar till andra sporter. I golf spelar man nämligen efter ett så kallat handicapsystem som kort sagt går ut på att en sämre spelare kan spela med fler slag under en runda än en bättre spelare. Man kan alltså ställa upp i samma tävlingar eller gå en vanlig runda tillsammans, trots att man ligger på olika nivåer.

Själva golfbanan

Innan man börjar spela kan det också vara en god idé att ha lite förkunskaper kring vad man kommer hitta ute på golfbanan. Till exempel kallas utslagsplatsen för tee, och vägen mot hålet kallas för fairway. Där är gräset mer kortklippt och det är alltså lättare att slå bollen därifrån, än från den så kallade ruff-delen där gräset är högt. Du kan även stöta på hinder så som bunkers och vattenhål. När du kommer fram till hålet och flaggan har du kommit till greenområdet, alltså sista delen av just den banan. Här är gräset som kortast och det är dags att plocka fram klubborna för att putta.Detta är alltså några av de grundläggande kunskaper som kan vara bra att ha koll på innan du ger dig ut på golfbanan. Då slipper du känna dig helt oförberedd när du börjar och det kommer gå fortare att lära sig resten, så som regler, etikett och att börja träna på dina slag.